الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا

ویتامینE

 ویتامین E  از دیگر ویتامین‌های محلول در چربی است. این ویتامین به ‌طور طبیعی در جوانه‌ها  (غلات و حبوبات)، غلات سبوس‌ دار  و روغن‌های گیاهی  وجود دارد.

ویتامینE از ویتامین‌های ضروری برای انسان است و موجب سلامت و استحکام غشاهای سلولی و محافظت سلول می ‌شود. این ویتامین جزو ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان می‌ باشد و در پیشگیری از بروز سرطان و بیماری‌های قلبی- عروقی موثر می‌ باشد. اثرات ویتامینE در پیشگیری از بیماری‌های دیگری نیز به اثبات رسیده است.

مسمومیت حاصل از مصرف زیاد ویتامین E ، کمتر از سایر ویتامین‌های محلول در چربی است، زیرا بدن انسان قادر به تحمل مقادیر بالای این ویتامین است، ولی چنانچه ویتامینE در مقادیر خیلی بالا و به صورت قرص، کپسول یا فرم‌های تزریقی مصرف شود، باعث مسمویت ویتامینی در بدن می شود.

عوارض حاصل از مصرف خیلی زیاد مکمل ویتامین E :

- مانع استفاده‌ی بدن از سایر ویتامین‌های محلول در چربی می‌ شود. بنابراین ممکن است انسان در معرض کمبود سایر ویتامین‌های محلول در چربی قرار گیرد.

- با رسوب کلسیم  در استخوان‌ها اختلال ایجاد می ‌کند.

- موجب اختلال در ذخیره‌ی ویتامین‌ A در کبد می شود و مقدار آن را کاهش می ‌دهد.

- می ‌تواند زمان انعقاد خون را نیز افزایش دهد.

مصرف منابع غذایی ویتامینE در حفظ سلامت انسان تأثیر مهمی دارد و چنانچه به مقدار زیاد مصرف شود، خطر مسمومیت و ایجاد عوارض و اختلالات ناشی از آن را ندارد. بنابراین بهتر است به جای مصرف منابع دارویی ویتامینE ، از منابع غذایی آن استفاده شود.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه 18 آبان1389ساعت 12:56  توسط همیشگی  | 

مفهوم اعتدال مزاج در اصطلاح پزشكان كيفيت بدن و يا اندامي است كه در آن عناصر در هم آميخته از لحاظ چندي و چوني با چنان سهم عادلانه اي شركت كرده باشند كه مزاج نيازمند آ ن است . اگر آن عناصر مورد نياز مزاج و سهم عادلانه اي كه از آن برخوردار است، به اعتدال در مفهوم لغوي آن، بسيار نزديك شده باشد، بازاعتدال در انسان ها متفاوت است، زيرا ممكن است انساني از انسان ديگر معتدل المزا ج تر باشد و اعتدالي كه در يكي صادق است نصيب ديگري نشده باشد.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه 16 آبان1389ساعت 7:18  توسط همیشگی  | 

آیا شما می دانید که چگونه برای خود یا مهمانان گیاه خوارتان غذای گیاهی بپزید. گزینه های زیادی از قبیل بخار پز کردن گیاهان ، دودی کردن برنج یا سبزیجات دارید.

کلید پخت غذا های گیاهی با غذا های گوشتی و یا غذا هایی که حاوی دیگر آثار حیوانی اند بسیار متفاوت اند، در درست کردن غذای گیاهی منبع پروتئین از حبوبات و سبزیجات متنوع و تازه تامین می شود. در غذا های گیاهی تمرکز روی گوشت قرمز یا ماهی ندارند. بنابر این اولین چیزی که لازم خواهید داشت که یاد بگیرید چگونه از قبل به غذایتان نگاه کنید. امروزه برای گوشت جایگزین های مناسبی در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها در دسترس هستند. اگر می خواهید پخت غذا را آغاز کنید در دستور العمل آن از جایگزین های گوشت قرمز به به جای خود آن استفاده کنید.منابع خوب پروتئین در غذای گیاهی شامل همه حبوبات مثل باقالا، لوبیا و سبزی است.
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه 11 آبان1389ساعت 12:36  توسط همیشگی  | 

آلیاژ برنج یکی از آلیاژهای مورد تایید طب سنتی است که بیشتر به شکل قاشق، سماور، کتری و قوری از دیرباز مورد استفاده قرار می گرفته است.
برنج آلیاژی از مس و روی (Cu+Zn) می باشد و این فلز روی با آلیاژ روئی متفاوت است. فلز روی به زینک (zink) مشهور است که در طب امروزه به عنوان یکی از نیازهای بدن مورد توجه قرار گرفته است و کمبود آن را عامل بیماریهای پوستی و گوارشی می دانند و قرصهای مکمل همچون قرص زینک برای بیماران تجویز می گردد که همچون دیگر قرصهای شیمیایی دارای عوارض می باشند. در طب سنتی برای جذب فلز روی و رفع نیاز بدن با استفاده از آلیاژ برنج که به غیر از فلز روی حاوی فلز مس (که آن هم برای بدن بسیار مفید و لازم می باشد)، سماور، کتری، قوری، قاشق و ظروف آشپزخانه تهیه می کردند تا با استفاده از آنها، نیاز بدن به این فلز مهم برطرف گردد و از عوارض کمبود آن در بدن پیشگیری گردد.


چند توصیه در مورد استفاده از ظروف و قاشقهای برنجی:
-    برای استفاده اولیه از قاشق و ظروف برنجی قدیمی که خریداری نموده اید (نه ظروف نو)، آنرا با سرکه و نمک و سیم ظرف شوئی خشن خیلی خوب شسته، به صورتی که هرگونه پلیسه و سیاهی و لک از بین برود.
-    حتی الامکان پس از صرف غذا فوراً آنها را شسته و خشک کنید. دقت کنید این ظروف با غذاهای اسیدی مثل سرکه و ترشیجات به مدت طولانی در تماس نباشند، چرا که باعث کدر شدن و تغییر رنگ آن می شود.
-    در صورت تغییر رنگ، با استفاده از محلول سرکه و نمک با سیم ظرف شوئی آنرا براق نمایید.


تذکر:
فلز روی با آلیاژ روئی متفاوت است. ظروف روئی که در قدیم وجود داشته است آلیاژی از قلع و مس (Cu+Sn) می باشد که در حال حاضر تولید نمی شود و تمام ظروف به نام روحی یا روئی که در بازار هست از جنس آلومینیوم می باشند که پخت و پز در آنها باعث آزاد شدن مقدار زیادی یون آلومینیوم در غذا می شود که در دراز مدت زمینه ساز بسیاری از بیماریهای مزمن مثل آلزایمر و پارکینسون و .. است.

منبع:سایت دکتر روازاده

+ نوشته شده در  سه شنبه 11 آبان1389ساعت 12:22  توسط همیشگی  | 

امام على علیه السلام درباره اثر هواى هر فصل بر انسان فرموده است: «تَوَقُّوا الْبَرْدَ فِى اَوَّلِهِ وَتَلَقَّوْهُ فِى آخِرِهِ فَاِنَّهُ یَفْعَلُ فِى الاْبْدانِ کَفِعْلِهِ فِى الاْشْجارِ اَوَّلُهُ یُحْرِقُ وَآخِرُهُ یُورِقُ؛

از سرما در آغاز آن (فصل خزان) پرهیز کنید و در پایان آن (فصل بهار) به استقبال آن بشتابید (در پاییز خود را بپوشانید و در آغاز بهار از لباسهاى خود کم کنید)؛ زیرا تأثیر سرما بر بدنها و درختان یکسان است. اوّل سرما [درختان را] مى سوزاند [و باعث ریزش برگها و خشکاندن درختان مى شود] و پایان آن مى رویاند [و درختان را به برگ و بار مى آورد].»

گر چه به ظاهر سرماى ابتداى پاییز و سرماى ابتداى بهار از جهت درجه برودت یکسان مى نماید و هر دو فصل را فصل اعتدال هوا به شمار مى آورند، ولى تأثیر این دو کاملاً متضاد بوده و اثرى مخالف یکدیگر دارند.


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه 9 آبان1389ساعت 11:27  توسط همیشگی  | 

هویج داروی بینایی - هویج گیاهی است دو ساله دارای ریشه راست و ساقه بی کرک که نوع پرورش یافته آن در اکثر نقاط زمین کشت می شود . قسمت مورد استفاده گیاه هویج ،ریشه ،میوه و تخم آن است .



ترکیبات شیمیایی:هویج دارای ۸۷ % آب ، ۱/۵ مواد ازته ، ۲/۰ % چربی ، ۸ % مواد گلوسیدی ، حدود ۱/۵% سلولز و مقداری ماده رنگی کاروتن (ویتامین A ) و دیاستازهای مختلف و ویتامین های A,B,C,D,E می باشد . ● خواص داروئی در هویج یک نوع آنسولین گیاهی وجود دارد که اثر کم کننده قند خون را درا می باشد بنابراین این عقیده قدیمی که هویج برای مبتلایان به بیماری قند خوب نیست کاملا غلط است وبیماران قند می توانند به مقدار کم از این گیاه استفاده کنند . هویج با داشتن مواد مقوی و ویتامین ها یکی از مهمترین و مفیدترین برای بدن می باشد . خوردن هویج مقاومت بدن را در مقابل بیماریهای عفونی بالا می برد مصرف هویج در برطرف کردن بیماریهای آب آوردن انساج بدن ، عدم دفع ادرار ،تحریک مجاری هضم و تنفسی ، سرفه های مقاوم ، آسم ،اخلاط خونی و دفع کرم اثر معجزه آسائی درد از هویج می توان در مورد زیر استفاده کرد. برای برطرف کردن یبوست یک کیلو هویج را رنده کنید و در مقداری آب دو ساعت بجوشانید تا مانند ژله در آید صبح ناشتا چند قاشق بخورید. ▪ سوپ هویج برای کودکان شیر خوار که معده حساس دارند : ابتدا ۲۰۰ گرم هویج رنده شده را در دیگ بریزید و روی آن یک لیتر آب اضافه کنید و بجوشانید تا کاملا هویج ها له شود . سپس آنرا صاف کرده و به نسبت مساوی باشیر مخلوط کرده و در شیشه شیر بچه ریخته و به او بدهید . تخم هویج را به مقدر یک قاشق غذا خوری در یک لیوان آب جوش ریخته و آنرا بمدت ۵ دقیقه دم کنید . این دم کرده اثر نیروی دهنده، اشتها آور ، زیاد کننده شیر خانم های شیر ده و اثر قاعده آور درد. برگ هویج را با آب بجوشانیدا ین جوشانده را غرغره کنید برای آبسه مخاط دندان و دهان موثر است بعلاوه می توان برای رفع ترک و خراش پوست استفاده کرد. ـ هنگامیکه کودک شروع به دندان درآوردن می کند یک قطعه هویج باریک را برای دندان زدن به او بدهید . ـ آب هویج را اگر روی صورت بکشید باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت می شود .


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه 9 آبان1389ساعت 11:15  توسط همیشگی  | 

كليه يكي از مهم‌ترين اندام‌هاي دروني بدن انسان است. اكثر اعضاي بدن براي عملكرد مطلوب وابسته به كليه‌ها هستند، بنابراين عملكرد مناسب اين عضو حكليه‌ها در بدن وظايف بسيار مهمي بر عهده دارند. ازجمله شركت در فعاليت خون‌سازي بدن، تنظيم متابوليسم ويتامين D و دخالت در متابوليسم كلسيم و سيستم استخواني. كنترل سيستم اسيد و باز بدن كه يكي از مهم‌ترين سيستم‌هاي بدن براي حفظ تعادل داخلي است نيز از ديگر كارهاي كليه است، اما يكي ديگر از وظايف كليه كه تقريبا مردم عادي اين عضو را با آن مي‌شناسند، دفع سموم بدن است.»



دفع سموم در كليه

«براي دفع سموم در كليه، خون بدن از گلومرول‌ها كه نقش صافي دارند، عبور مي‌كند. اين صافي باعث مي‌شود مواد ضروري براي اعضاي مختلف بدن، بازجذب شده و در عين حال، سموم و مواد زائد دفع شوند.»

در حالت عادي پروتئين‌ها نبايد از اين صافي بگذرند. البته در حدي كم ـ‌ زير 150 ميلي‌گرم در 24 ساعت ـ‌ برخي مولكول‌هاي خاص پروتئين، مي‌توانند در ادرار ديده شوند. بنابراين در يك حجم خيلي محدود، وجود بعضي از انواع پروتئين‌ها در ادرار غيرطبيعي نيست.

«زماني كه كليه دچار اختلال شود، موادي كه در حالت عادي نبايد از صافي گلومرول‌ها رد شوند، از آنها عبور كرده و برعكس بازجذب مواد لازم مختل مي‌شود.»


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  چهارشنبه 5 آبان1389ساعت 14:24  توسط همیشگی  | 

 

برکت، خیری است که متناسب با ظرفیت و کارکرد هر پدیده ای، در آن نهاده می شود. مثلاً برکت در نسل، به فراوانی فرزندان است. برکت در وقت نیز به این است که گستردگی کارهای انسانی در زمانی خاص، بیشتر از کار کسانی مانند او، در همان مقدار از زمان باشد.1
برکت در یک چیز، به اعتبارهای گوناگون نیز متفاوت است.مثلاً برکت در نسل به اعتبار کمّی، به معنای فراوانی فرزندان است، ولی به اعتبار کیفی، به معنای گستردگی معنوی در نسل است.2
خیری که در برکت وجود دارد، سرانجام به خیر معنوی می انجامد؛ یعنی ممکن است خیر، معنوی باشد، مثل خیر و برکت در دین و تقرب به خدا؛ و ممکن است مادی باشد، مثل فراوانی مال و فراوانی فرزندان که باز هم معنویت را افزون کند.3
واژه«برکت» به صورت مفرد در قرآن نیامده است و کلمه«برکات» در سه آیه از قرآن آمده4 که این می تواند نشانی از فراوانی برکت خداوند باشد.5
در قرآن هر جا سخن از برکت به میان آمده، به خداوندش نسبت داده شده است که این می تواند دلیل بر منحصر بودن خداوند متعالی در توانایی ایجاد برکت باشد. به عبارت دیگر، قرآن کریم برکت را در ذات خداوند می داند و بس.6


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه 3 آبان1389ساعت 13:10  توسط همیشگی  | 

 

گزنه بدلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی ومحرک ادرار بودن در پیشگیری ازموارد زیر :
بزرگی پروستات: بخصوص در مراحل اولیه ودر افراد مسن
تشکیل سنگ کلیه و مجاری ادرار: با افزایش جریان ادرار از تشکیل هسته اولیه و بزرگ‌شدن سنگهای کوچک ممانعت می‌نماید.
موثر است.
خواص:
مدر: بدلیل وجود پتاسیم بالا ادرار ‌آور قوی می‌باشد.
ضد رماتیسم: بواسطه دفع مواد مضر باعث بهبوداختلالات ناشی از بیماریهای مزمن متابولیک می‌گردد.Antidyscratice agent 1 هستند.
کاهنده حجم پروستات: بدلیل وجود استرولهای گیاهی که بیشتر در ریشه گزنه می‌باشد اندازه پروستات را کاهش می‌دهد.
ضد درد: بواسطه اثرات سوزاننده‌ای که دارد با مکانیسم انحراف محرکهای عصبی درد را کاهش می‌دهد.
موارد مصرف:
پیشگیری:
بزرگی پروستات: در مراحل اولیه بخصوص در افراد مسن منجر به پیشگیری از تورم پروستات می‌گردد.
درمان:
بزرگی پروستات: در مراحل خفیف و متوسط اثرات قابل توجهی در کاهش اندازه پروستات و مخصوصاً در رفع علایم انسدادی مجاری ادرار ( ادرار شبانه، سوزش ادرار، تکرر ادرار، شروع دیر هنگام ادرار و ریزش قطره‌ای ادرار پس از پایان ادرار)دارد.{ (خوراکی) معادل و کمکی}
سنگ کلیه : با افزایش ادرار از تشکیل و بزرگ‌شدن سنگ مجاری ادراری جلوگیری کرده و موجب تسهیل در دفع سنگهای کوچک می‌گردد.{(خوراکی) کمکی}
التهاب مجاری ادراری: با افزایش رقت ادرار منجر به کاهش سوزش مجاری ادراری می‌گردد.{(خوراکی) کمکی}


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه 3 آبان1389ساعت 13:5  توسط همیشگی  | 

میوه گیاه بخش دارویی این گیاه را تشكیل می دهد. میوه های خشك چروكیده و قهوه ای رنگ آن به شكل مخروطی است و از طریق خشك كردن میوه های كروی و زردرنگ آن كه در حالت تازه دارای آب و موسیلاژ فراوان است به دست می آید. میوه آن را باید پس از رسیدن كامل در تابستان جمع آوری كرد. اصل این درخت از هندوستان است و بومی آسیا و استرالیا است. سپستان دارای موسیلاژ فراوان است. موسیلاژ از دانه ها با روش سرد و گرم جدا شده و حدود ۱۳-۳ درصد بوده كه حاوی فروكتوز، گلوكرونیك اسید، گلوكز و آرابنیوز و گالاكتوز و گزیلوز است. از این گیاه به عنوان نرم كننده در درمان سرفه استفاده می شود همچنین باعث كاهش فشار خون شده و از موسیلاژ آن در صنایع قرص سازی استفاده می شود. در طب گذشته از سپستان به عنوان ملین، خلط آور و نرم كننده (به ویژه در برطرف كردن گرفتگی صدا) استفاده می كرده اند. به شكل دم كرده دانه میوه از آن برای نرم كردن سینه و گرفتگی صدا مصرف می شود.

+ نوشته شده در  دوشنبه 3 آبان1389ساعت 12:55  توسط همیشگی  | 

یکی از شگفتیهای بسیار عجیب ساختمان بدن ما انسانها ، مقدار آبی است که در بدن مان موجود است . اگر فقط وزن بدن مورد نظر باشد ، ما انسانها بيشتر از آب ساخته شده ايم .60 تا 70 در صد وزن بدن ما را آب تشكيل مي دهد. چيزي در حدود چهل و نه كيلو گرم آب در يك مرد با وزن متوسط . حتي استخوان بدن ما كه كاملاً ماده اي سخت به نظر مي رسد بالغ بر 20 درصد آن را آب تشكيل مي دهد ، در حالي كه 95 درصد پلاسماي خون ما را آب تشكيل مي دهد.


اين درياي دروني با مزه اي شور ، محيط آبي دررون بدن ما ميباشد. آب اين دريا در رگهاي خوني و همه مجاري باريك بدن در جريان است . هر سلولي را اين آب سيراب مي كند و هيچ عضوي از بدن نمي تواند بدون اين آب زنده بماند . به عبارت ديگر آب موجود در بدن مانع از اين مي گردد كه ما در آتش دروني خود بسوزيم .
عزیزان ! آیا براستی علت وجود این همه آب در بدن انسان چیست ؟ و چرا حکمت خدای حکیم بر این امر تعلق گرفته است ؟ پژوهشگران ، خنک نگهداشتن بدن را یکی از علتهای وجود این همه اب در بدن می دانند . آیا تا کنون به آبی که درون موتر در جریان است اندیشیده اید؟ می دانید که یکی از وظایف این آب خنک نگهداشتن ماشین موتر می باشد. آب موجود در بدن انسان نیز همین وظیفه را بعهده دارد . فعاليت هاي شيميائي كه در همه اعضاي بدن ما انجام مي گيرد ، به اضافه حرارتي كه در اثر فعاليت هاي ماهيچه ها ايجاد مي گردد ، حرارتي را توليد مي كنند كه توانائي سوزاندن ما را دارد . وليكن به وسیله ی آبي كه در اطراف بافتها وجود دارد و توسط آنها به درون مكيده مي شوند ، به محض اينكه حرارت اضافي توليد شود از بين برده خواهد شد .


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  دوشنبه 3 آبان1389ساعت 12:50  توسط همیشگی  |